Cumhuriyet İlkokulu
Nur Mahallesi Yılmaz Sokak No1 Cizre/ŞIRNAK

VİZYON

Türk Milli Eğitimin temel ilke ve amaçlarını benimseyen, Laik, demokratik bilince sahip, doğru düşünen, sorgulayan, araştıran, sadece eleştiren değil, çözümü de sunabilen, değişime açık olan, çevre bilincine sahip, bulundukları her ortamda farklılık yaratan, fen, sosyal,dil, sanat, spor alanlarında uygulamalı eğitime önem veren, öncülük görevi üstlenen bireyler yetiştirmek.

MİSYON

Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş ve bilimsel düşünceyi temel alan, hukukun üstünlüğüne inanan, yaşamı ve kendini sorgulayan ve sorumluluk alan öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen, geleceğin Türkiye’sinde yetiştirdiği öğrencilerin söz sahibi olmalarını amaçlayan, kendine güvenen, olaylara duyarsız kalmayan, toplum kurallarına saygılı topluma faydalı, kişisel gelişime açık öğrencileri bir üst öğrenim kurumuna hazırlamaktır.

BAŞARILAR

2009-2010 eğitim- öğretim yılında Satranç İl birinciliği yarışmalarında öğrencimiz Yıldızlar İl 2. Si olmuştur. Ayrıca 2 öğrencimiz Antalya’da yapılan Türkiye Tenis Birinciliği yarışmalarına katılmışlardır.
Öğretim Şekli :Tam gün öğretim yapılmaktadır.

Tam gün öğretim yapılmaktadır.

Sabah:08:30-11:30 12:30-14:00

Kömürlü kalorifer ile ısınmaktadır.

İl Merkezine Uzaklık: 46 Km, İlçe Merkezine Uzaklık: 2 Km

Cizre: Yüz Ölçümü:1,300 km², Kasım 2011 Nüfus Sayımına Göre Nüfus: 122,967